Pooler & Pooltak

Vatten är källan till allt liv. Människan består till största delen av vatten. Vi måste dricka för att överleva, för att tvätta oss och ibland för att få svalka. Hur vi än gör är vi beroende av vatten.

Tänk då att bygga din egen badplats hemma i trädgården… Kanske inte för att överleva, men för att njuta och unna dig något extra! Det kallas för livskvalitet!

Vi på Svenska Neptun har låtit vatten hitta vägen till livskvalitet sedan 1991. Bekanta dig med vårt breda sortiment av pooler och pooltak nedan.

Information om våra glasfiberpooler

20 års garanti är ett unikt uttryck för kvalitet!
Vi vill förmedla budskapet till våra kunder att våra glasfiberpooler är mycket pålitliga, har lång livslängd och kommer att användas av våra kunder i årtionden utan bekymmer.

Alla våra glasfiberpooler ingår i Ceramicline och innehåller en keramisk kärna.

En av styrkorna med poolerna i Ceramicline är konstruktionen som består av följande komponenter

1-3. 3 lager av gelcoat appliceras i 3 högteknologiska steg. 2 skikt av transparenta gelbeläggningar + 1 gelcoat skikt färgade med bakgrundsfärgen.
4. Bearbetad glasfiber med V epoxi modifierad buffring. Detta skikt är själen i hela strukturen, den garanterar långvariga osmosfri kvalitet och utmärkta tekniska egenskaper.
5. Det keramiska lagret som är gjort på ett speciellt recept blandas, vilket är nyckeln till långvarigt skydd. Den kombinerar nanoteknik och resultaten av toppmodern polymerkemi forskning.
6. Traditionella glasfiberarmerad polyester ramkonstruktion.
7. Topcoat är yttre skyddsskiktet, vilket är samma material och kvalitet som finns i de första 3 lagerna.

Produktionen av glasfiberpoolerna är under strikta former med kvalitetskontroller i varje produktionsfas.
Formen är perfekt förberedd när man påför Natilux gelcoaten med tempererad luft under högt tryck. Sedan kör man in formen i en lamineringsugn där den får “bakas” i mellan 50 – 55° C under 12 timmar. Efter denna fas har gelcoaten blivit härdad med en perfekt yta som är väderbeständig och hindrar blekning vid användning av pH och klor.
Viktigt är också att ett numrerat prov tas på varje pool för att utsättas för artificiell åldring, som simulerar 20 års andvändning. Provet hettas upp i ett stresstest under 120 timmar i 80° C vatten, under testet får det inte finnas några tecken på missfärgning eller osmos böldpest.

Information om våra pooltak

Nästan alla våra modeller av pooltak levereras med en extra platt komfortskena på 12 mm. Skenan är ett modulsystem med “osynlig fog” utbyggbar för att rymma 2, 3, 4, 5 eller 6 rörliga segment. Höjden på skenan är endast 12 mm, vilket gör att man kan gå barfota på dem utan problem. Utformningen av skensystemet ger även ett permanent skydd mot vind och storm.

Genom vår egenutvecklade ultratunna profil, är montering i gångytan också möjlig.

Till pooltak med en bredd på mer än ca 6,5 m monterar man en platt 20 mm skena. Utformningen av skensystemet ger även ett permanent vind och stormskydd.

Automatisk låsning är ett patenterat system från AquaComet. Låssystemet används för att positionera och säkra de olika taksegmenten vid anvisad plats när du stänger pooltaket och även för att uppnå optimal tätning.

Hjulen på våra pooltak är dolt monterade. Hjulen är monterade med ett dammtätt kulager i specialstål för att minimera rullmotståndet. När du testat att öppna och stänga ett AquaComet pooltak är vi säkra på att du kommer bli förvånad över hur lätta de är att flytta.

Ett annat inslag i våra kvalitetsarbete med pooltak är den “flytande” installationen av fönstermaterial mellan två gummitätningar.