BYGGA POOL

Att bygga pool på hösten har många fördelar!

Att bygga pool på hösten går alldeles utmärkt! Många poolbyggen sätter igång när våren börjar närma sig och alla sommardrömmar vaknar till liv. Varför då vänta med att bygga poolen till våren? Det finns egentligen ingen anledning! Tänk istället att få ha en färdigbyggd pool till våren när vädret väl tillåter ett dopp. Som vi alla vet så kommer ofta våren väldigt fort och då är det helt underbart att ha allting klart! Här nedan listar vi några anledningar till att hösten är den perfekta tiden att bygga sin pool.

 • Poolmontörer har mer tid över på hösten

  De flesta poolmontörer har fullt upp på våren. Många vill bygga pool samtidigt som många också vill få hjälp med service och igångsättning av poolen efter vintern. Att bygga på hösten kan resultera i ett mer genomtänkt och harmoniskt poolbygge.

 • Kortare leveranstiden på din poolåterförsäljare

  På våren då många vill köpa pool samtidigt, riskerar leveranstiderna av poolutrustning att bli längre. Under hösten är det inte så många som sätter igång ett poolbygge och därmed blir risken för förseningar betydligt mindre. Man vill ju inte precis vänta på ett försenat poolbyggen när det är dags att ta första vårdoppet!

 • Hösten är varmare än våren

  Att börja bygga poolen på hösten innebär att grävarbeten kan göras under flera månader, ända tills det blir tjäle i marken. Vårens jobb däremot kan inte börja förrän tjälen släppt. Dessutom är marken både torrare och varmare på hösten än på våren, vilket gör det mycket enklare att gräva för poolen. I många delar av landet går det att bygga pool en bra bit in på vintern, så länge inte det blivit för tjockt med tjäle i marken.

 • Noggrannhet

  Hantverkarna som bygger pooler har färre jobb att sköta på hösten. Då finns det mer tid för eftertanke och arbete med detaljer, jämfört med hur det ser ut under vår och sommar. Både du själv och dina hantverkare kan lägga lite mer tid på eftertanke och idéer kring poolbygget, jämför med våren då allt ska bli färdigt så fort som möjligt innan den första sommarvärmen kommer.

 • Före prishöjningar

  Eventuella prishöjningar sker oftast vid årsskiftet och lägger du beställningen på hösten, kan du dessutom spara en del på att bygga på rätt sida årsskiftet.

 • Gott om tid att färdigställa poolområdet

  Efter det markarbete som en pool kräver, till exempel när ytorna kring en nedgrävd pool ska fyllas med schaktmassor, behöver marken tid för att sätta sig. Får marken packa sig under hela vintern, kan arbetet kring poolen och hela poolområdet påbörjas på våren och bli färdiga i princip samtidigt. Då blir det bara finliret på våren vilket är ett bra sätt att förlänga säsongen. Med detta minskas också risken för att marken sätter sig när poolområdet blivit färdigt.

 • Trädgården behöver återhämta sig

  Även övriga delar av tomten får en chans att återhämta sig lagom tills badsäsongen börjar. När gräsmattan blir gul på hösten gör det inte så mycket att man kör med en grävmaskin på tomten. Om det behövs är det bara att så i lite nytt gräs på våren och det kommer snabbt att växa till sig i vårvärmen. Chansen är alltså mycket större att du kan njuta av både pool och trädgård den första poolsäsongen om du bygger poolen under hösten.

 • Bygget stör mindre på hösten

  Under hösten när det lite ruggigt och mörkt vistas vi ju mindre tid i trädgården än på våren. Det blir mindre störande att ha tomten som en byggarbetsplats med maskiner, uppgrävd jord och ett allmänt stökigt intryck på hösten. På våren vill vi ju hellre njuta av solen än att trängas med grävmaskiner och hantverkare.

 • Poolen redo när värmen kommer

  Det tar ett par månader att bygga en riktigt bra pool. Om du färdigställer grund och poolstomme under hösten kan du hänga linern och fylla poolen med vatten så fort den första vårvärmen kommer. På så sätt är det inte mycket arbete kvar med poolen under våren, och det blir ingen stress över att få poolen klar till midsommar eller semestern. Påbörjar du bygget under hösten är chansen stor att du färdigställer din pool medan grannen precis påbörjar bygget med sin. Tänk att kunna öppna den nybyggda poolen redan i maj!